KUŞUM GÖZ NEZLESİ OLDU :(

Şubat 04, 2018

Merhaba.

Geçen yazdan beri kuşumuzun yani Hamdi Vecihi'mizin göz çevresinde bir şeyler olmaya başladı. Göz çevresindeki tüyler sol gözünün üstüne düşüyordu ilk zamanlar. Bizde nerden bilelim kaşıyınca gözünün üstüne getirdi heralde diye oralı olmadık :( Yıkadığımız zaman göz çevresinindeki tüyleri itiyordum ama kuruyunca yine aynı oluyordu. Kakası da normaldi. Burun üstünde de bir sorun yoktu. Neyse böyle baya bir zaman geçti Ekim ayında Hamdi'nin gözü daha da kötüleşti. Gözünün içi kırmızı kırmızıydı. Fotoğrafta bu kırmızılık belli olmuyor ama göz çevresi bu haldeydi. 


Şişmişti ve sürekli de kaşıyordu. Bende netten araştırdığımda bu siteyle karşılaştım ↓

Buradaki yazıda adamın kuşuyla bizim kuşun gözleri tamamen aynı olmasa da benzer durumdaydı. Sitede bu ilaçlar önerilmişti ↓


Bende hemen söylenen ilaçları babama yazdım eczaneden alması için ama Terramycin kalmamış bu markayla aynı olan Thiocilline 'i vermiş eczacı.

Bizim kuşta bir edepsiz bir edepsiz hayatta ele gelmez tutarız ısırır hatta deriyi koparır bağırır falan bu merhemi asla doğru düzgün süremedik. Kremi sürerken de temiz olması açısından pamuklu çubuğa azıcık ilaçtan sürdük öyle göz çevresine sürdük. Ama kuşa bence en iyi gelen damla oldu. Direk göz içine temas ettiğinden 3 günde kızarıklığı geçti. Damlayı sabah akşam 2 kere damlattık. Merhemi de sadece geceleri uyumadan önce sürdük, ilacı bir yerlere sürmesin diye de hemen karanlık odaya koyduk. İlaçları kullanırken bir yandan da haftada 2 kez banyo yaptırdık. Her gün kafesini temizledik. Çok şükür iyileşti ama göz çevresindeki tüyleri döküldüğü için orası hala kel ve biraz şiş. İyileştikten sonrada yine eskisi gibi bırakmadım. 2 günde 1 kafesini temizliyorum, haftada 1 de banyo yapıyor.Yemine ek olarak maydanoz ve yumurta yediriyoruz. 

Bizim tecrübemiz bu şekildeydi :) Şuan bu yazıyı yazarken yanımda oturuyor sıpa :) Allah hiçbir hayvana dert vermesin inşallah. İnsana en çok koyan da bir derdi var ama anlatamıyor sende anlamıyorsun sana muhtaç hiçbir şey yapmazsan küçücük bir hastalıktan belki ölecek. Çok zordu bu süreç benim için çünkü kaç yıldır bizimle. Aramızda çok kuvvetli bir sevgi ve bağ var. Allah bir daha yaşatmasın inşallah. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.


Bir MAŞALLAH alırız :D

Bu yazıları da okumalısın

0 yorum